Allt om Högskoleprovet

Genomför provet

För att vara så framgångsrik som möjligt under provet bör du förbereda dig i god tid före det att provet går av stapeln.

Det gör du genom att läsa mycket, både på svenska och engelska och inte minst, genom att öva på gamla prov, repetera matematik och bygga på ditt ordförråd.

Ta med dig något nyttigt att äta under provet. Hos Matklubben.se får du all inspiration du behöver. Undvik snabba kalorier som kan göra att du blir trött under den senare delen av provet.

Kom också ihåg att ta med dig välvässade pennor och suddgummi. Att vara förberedd på det sättet gör att du minskar din eventuella nervositet inför provet.

Tänk på att du inte kan läsa på som till ett vanligt prov. Det är stört omöjligt att göra det eftersom provet är så brett. Det du behöver vara är allsidig. Så passa på att förbereda dig på bästa sätt.

 

Öva på gamla prov
På sajten studera.nu hittar du gamla högskoleprov som du kan öva på. Ett toppensätt att se hur de är uppbyggda. Här kan du även läsa igenom anvisningarna för provet. Den som ska göra provet för en allra första gång har god nytta av att läsa igenom både gamla prov, anvisningar och kolla hur svarshäftet ser ut. Eftersom det förbereder en på hur de ser ut och vad som ingår. Det ger en känsla av att man redan gjort provet – på riktigt. Det går också bra att göra interaktiva högskoleprov på studera.nu.

Bestäm dig för att skriva provet som om det vore en riktig provdag. Korrigera provet och bestäm dig för att förbättra dina kunskaper inom de områden du ser att du är svagare på. Du måste helt enkelt bli bättre på det som högskoleprovet mäter. Det är ju det som är hela poängen med det. Du vill ju komma in på den utbildning du söker i första hand, eller hur?Högskoleprovets delar 11

 

Kom ihåg – du behöver inte köpa material
Du hittar allt om gamla högskoleprov på studera.nu. Om du googlar på ”högskoleprovet” så får du träffar på en mängd företag och webbplatser som säljer både övningsprov och böcker om högskoleprovet.

Fast varför betala för något som Universitets- och högskolerådet erbjuder gratis?

Kom nu ihåg, förbered dig väl och se till att vara utsövd så går det bra. Lycka till!