Allt om Högskoleprovet

Så övar du inför högskoleprovet

Det kan kännas som en omöjlig uppgift att förbereda dig inför högskoleprovet. Det är dock inte omöjligt, allt du behöver är en god strategi. Läs mer här om vad du kan göra för att se till att du är så förberedd som möjligt när det är dags att skriva provet.

Öva i lugn och ro

Även om det kan tyckas självklart är övning det bästa du kan göra för att öka dina chanser att få ett så bra som resultat som möjligt. Du kan enkelt använda gamla högskoleprov för att få en uppfattning om vad du bör fokusera på. Behöver du lugn och ro kan du hyra in dig på kontorshotell i Malmö för att verkligen kunna fokusera. Kontorshotellet ligger centralt och har vackra och ljusa lokaler, där du kan välja om du vill arbeta tillsammans med andra eller ha ett eget rum. Du har även tillgång till kaffemaskin och dator.

Ämnesträna

Det är naturligtvis viktigt att du planerar dina studier och satsar på ordkunskap och ordförståelse i svenska samt att du till exempel övar på statistisk och annan viktig matematik. Glöm inte bort att äta bra och att se till att du är utvilad för att prestera så bra som möjligt på själva provdagen.