Allt om Högskoleprovet

Regler du kan ha missat kring högskoleprovet

Högskoleprovet kan vara en stressfylld erfarenhet för många. Vissa tror att reglerna är ungefär desamma som vid ett vanligt prov eller test, men många detaljer är mycket mer strikta. Du bör till exempel vara extra uppmärksam på när du äter, dricker och använder tobak.

Håll det mesta till högskoleprovets pauser

Först och främst är det strikt förbjudet att äta och dricka under provpassen. Du får heller inte snusa eller vejpa. Se därför till att du röker dina Elf Bar med Pink Lemonade, Cola, Peach Ice eller vilken smak du nu föredrar, på rasterna. Om du skulle ta fram snusdosan eller din vape under själva provet, får du i bästa fall en anmärkning, i värsta fall kan det leda till att ditt provresultat inte räknas. Du måste dock få fler än en anmärkning för att det ska inträffa, men det är dumt att chansa.

Gott om utrymme för vejp och mat

Högskoleprovet pågår under en hel dag. Normalt består det av fem pass, med pauser emellan. Provpassen ligger på runt en timme, men kan variera något. Det betyder att det finns ganska gott om tid att gå på toaletten, dricka, äta och röka/snusa/vejpa eller vad du känner att du behöver göra. Se bara till att planera det smart, så att du inte behöver stressa. Bästa sättet att nå max potential för högskoleprovet är att vara mätt, slappna av och ta det lugnt.

Sedan bör du alltid ha din legitimation tillgänglig. Det görs en ID-kontroll mellan varje provpaus, så ha din ID-handling lättillgänglig under hela dagen.