Okategoriserade

Håll koll på tentor och prov med kalendrar

Den som tror att man kan ha allt i huvudet tror helt fel. Det går till en viss gräns och sedan tar det stopp och blir en enda röra. Därför är det så bra att ha almanackor och kalendrar till hands så att du som student har stenkoll på pluggtimmar, tentor och prov. Och inte minst på det viktiga Högskoleprovet som tar dig längre i karriären på lång sikt.

Ha alltid kalendrar till hands

Med olika kalendrar kan du vara säker på att aldrig glömma bort viktiga möten, föreläsningar och prov som Högskoleprovet kommande år. I kalendern brukar det också finnas utrymme för anteckningar som kan vara bra att alltid ha framför ögonen. Se till att förbättra resultatet så mycket det går med pennor, almanackor och guider inför Högskoleprovet så du kommer väl förberedd.

Att förbereda sig är nyckeln till framgång

Kom aldrig oförberedd till ett prov. Gör en slags provplan och avsätt timmar som du ska plugga för provet. Det är också viktigt att avsätta tid för vila så du hinner återhämta dig och ha trevligt emellanåt. Gör alltid uppdelningar om allt du behöver lära dig och gör anteckningar som du kan kolla igenom, varför inte i din kalender? Plugga i god tid men gör det inte för långt tid ifrån eftersom du då hinner glömma bort det du lärt dig. Förbered dig mentalt också.

Ett annat sätt som är bra och mycket roligare, är att öva med en kompis och förhöra varandra. Ta er tid för plugg tillsammans några dagar innan provet och ladda upp med god mat och snacks så blir allt trevligare. Att bli förhörd är ett utmärkt sätt att se vad du har snappat upp av allt ditt pluggande och vad du behöver träna mer på. Du kan också göra ett prov på egen hand utefter frågor från förra årets test eller tenta och låta en kompis göra ditt prov. Sedan kan din kompis göra samma sak och ge dig ett prov som hen har tagit fram.

Se också till att sova ordentligt några nätter innan provet så du är klar i huvudet. Det kan vara lättare sagt än gjort men kommer du helt urlakad till testet så är risken stor att du sabbar det.