Okategoriserade

Högskoleprovet – en av flera vägar framåt i karriären

För många svenskar är frågan just nu hur de ska ta sig framåt i arbetslivet. Vi går in mot en lågkonjunktur och då är det viktigt att fatta rätt beslut. Det finns flera möjligheter att välja mellan.

Arbetsmarknaden

Just nu handlar mycket i samhället om coronapandemin och dess konsekvenser, både på ett personligt och samhälleligt plan. Pandemin har medfört både arbetslöshet, kortare arbetstider och permitteringar. Även de som har jobb känner att de måste planera och tänka på framtiden. Det är särskilt kännbart för företagare, särskilt då Sverige är ett exportland. Samtidigt är det nödvändigt att våga satsa antingen på utbildning, att hitta ett bra jobb eller göra insatser som företagare. Det är bara satsningar, tålamod, samarbete, mod och vetenskap som tar oss ur denna pandemin. Om du har ett företag är det viktigt med bra innovativa och hållbara IT-lösningar, och det får du bäst med en IT-partner som Nordlo.

Högskoleprovet

Om du drömmer om att komma in på en särskild utbildning är det klokt att göra högskoleprovet. Eftersom arbetslösheten stiger i Sverige just nu, kommer fler att söka in på högskola. Genom att göra högskoleprovet har du breddat dina möjligheter att ta dig in på utbildningen. Då kan du både söka med betyg, högskoleprov samt omdöme från folkhögskola. Det ger dig flera ben att stå på i konkurrensen. Du bör inte bara anmäla dig till högskoleprovet, utan verkligen satsa på det. Det finns mycket som du kan göra för att förbereda dig inför provet och förbättra ditt resultat. Dels bör du göra gamla prov som du kan hitta på nätet, dels bör du allmänt läsa mycket. Läs svåra texter och ta reda på vad alla ord betyder. Dock bör du inte ens tänka tanken på att fuska på högskoleprovet. Förutom att det inte är schysst mot andra, är det olagligt och kan ge dig stora problem i framtiden.